Rizoiu & Poenaru

SOCIETATE CIVILĂ DE AVOCAȚI
MISIUNEA NOASTRĂ

Bine ați venit

Afacerea dumneavoastră

Cea mai mică greşeală juridică poate distruge chiar şi cea mai bună tranzacţie.

O tranzacţie reuşită trebuie să reziste oricăror provocări de ordin juridic.

Scopul nostru este de a ajuta la găsirea celei mai bune structuri juridice pentru tranzacţiile comerciale.

Aportul nostru

Orice afacere are nevoie de expertiză. În domeniul juridic, aplicarea ideilor academice în viaţa de zi cu zi conduce la obţinerea de experienţă. Ne-am format ca echipă cu ani în urmă, iar acum ne-am ales drumul propriu.

Am pornit pe acest drum ca o echipă cu valori şi obiective comune. Aducem împreună experienţa vieţii de zi cu zi cu un fond academic solid. Am scris studii juridice în domeniile noastre de activitate, unele dintre acestea fiind acum considerate puncte de reper în doctrina juridică din România. Dar nu am uitat niciodată faptul că, mai presus de orice, suntem avocaţi şi, prin urmare, munca noastră rămâne dedicată clienţilor noştri.

Drept societar, drept comercial şi contracte

Avocaţii noştri au asistat clienţi într-o gamă variată de probleme comerciale. Tranzacţiile societare (inclusiv înfiinţarea de societăţi, înfiinţarea de sucursale, structuri de planificare fiscală etc.) au constituit activitate de zi cu zi.

~

Dreptul proprietății intelectuale și protecția datelor personale

Avocaţii noştri acordă consultanţă juridică, dar și asistență şi reprezentare în litigii în probleme legate de protecția dreptului de autor și drepturilor conexe de autor.

i

Fuziuni şi Achiziţii

Avocaţii noştri au fost implicaţi în mai multe tranzacţii de referinţă. Avem experienţă în efectuarea de rapoarte de due diligence juridic şi în redactarea documentaţiei privind tranzacţiile de acţiuni şi bunuri.

Dreptul muncii şi asigurări sociale

Avocaţii noştri au acordat consultanţă privind restructurarea activităţii comerciale, inclusiv concedieri colective sau individuale. Aceștia au acordat asistenţă juridică în chestiuni privind activitatea curentă a clienţilor, precum negocierea contractelor colective de muncă şi asigurarea implementării facile a regulamentului de ordine interioară aplicabil grupului de societăţi.

Drept bancar şi Ipoteci

Avocaţii noştri au o experienţă semnificativă în structurarea finanţărilor garantate cu ipoteci.
Unii dintre avocaţii noştri au fost pionieri în dezvoltarea documentaţiei care a adus practica nord-americană în legea română.

Energie

Avocaţii noştri au fost implicaţi de-a lungul a mai mulţi ani în tranzacţii din sectorul energetic. Au oferit consultanţă atât producătorilor cât şi unor mari consumatori industriali de pe piaţa românească în curs de liberalizare.

Rizoiu & Poenaru a asistat Affidea România, una dintre cele mai importante companii specializate in servicii de diagnostic imagistic, ambulatoriu și tratament, la achiziționarea clinicilor ExMed.

Citește mai mult >

Academia Română i-a acordat Av. prof. univ. dr. Radu Rizoiu Premiul „Simion Bărnuțiu” – Ştiinţe Juridice pentru monografia sa despre „Garanții civile”.

Citește mai mult >

Rizoiu & Poenaru a asistat Mozaik Investments în tranzacția privind achiziția pachetului majoritar de acțiuni Timesafe SRL, compania care operează aplicația Pago în România.

Citește mai mult >

Să lucrăm împreună!