Despre noi

Îndelungata noastră experienţă ne-a învăţat că dreptul, în special domeniul afacerilor, nu este un scop în sine, ci o unealtă pentru a satisface nevoile clientului.

Suntem prieteni.

Facem ca lucrurile să meargă.

Îndelungata noastră experienţă ne-a învăţat că dreptul, în special domeniul afacerilor, nu este un scop în sine, ci o unealtă pentru a satisface nevoile clientului.

Noi credem că, pentru a fi un bun avocat de business, trebuie să înţelegi necesităţile reale ale clientului şi să ştii cum trebuie folosite uneltele juridice pentru a construi corect cadrul legal aplicabil nevoilor acestuia.

Împletind cunoştinţe din domenii diferite, de la cel literar la cel tehnic, am obţinut un nivel de înţelegere care ne permite să susținem afacerea dumneavoastră.

Clienţii români şi străini reprezentaţi de Rizoiu & Poenaru sunt sprijiniţi acum de o echipă formată din şapte avocaţi. Echipa este în continuă creştere atât din punct de vedere al dimensiunii cât şi al experienţei, acordând asistenţă juridică şi reprezentare clienţilor săi provenind din cele mai importante domenii ale dreptului comercial.

Echipa formată din avocaţii Radu Rizoiu, Lucian Poenaru, Ioana Ochi, împreună cu Raluca Zatropa, traducător autorizat, este cunoscută acum sub numele de Rizoiu & Poenaru. Suntem prieteni. Facem ca lucrurile să meargă.

 

Referințe

Academia Română i-a acordat Av. prof. univ. dr. Radu Rizoiu Premiul „Simion Bărnuțiu” – Ştiinţe Juridice pentru monografia sa despre „Garanții civile”.
Citește mai mult>

Av. prof. univ. dr. Radu Rizoiu a participat joia trecută în calitate de speaker la cea de-a patra ediție a FORUMULUI NAȚIONAL DE DREPT BANCAR, cu tema „Impactul disruptiv al tehnologiilor emergente asupra sistemului bancar”.
Citește mai mult>

A apărut numărul 2/2022 al Revistei Române de Drept Privat – „Viitorul cercetării în dreptul privat” – iar Av. Mihaela Gherghe se regăsește printre coautori cu articolul intitulat „Finalitatea dispozițiilor finale sau impactul clauzelor boilerplate asupra contractului”.
Citește mai mult>

Lucian Poenaru a publicat la editura C.H. Beck monografia „Protecția dreptului de autor în dreptul penal”. Cartea tratează problema răspunderii penale pentru încălcarea dreptului de autor și conține, printre altele, analize referitoare la plagiat, piraterie, protecția bazelor de date și a programelor pentru calculator.
Citește mai mult>

Radu Rizoiu a publicat al doilea volum de jurisprudenţă: Ipoteci mobiliare. Acest volum este focalizat pe Caractere juridice ale ipotecilor mobiliare. Jurisprudenţă comentată cu trimiteri la noul Cod Civil şi a fost publicat la Editura Universul Juridic în iulie 2012.
Citește mai mult>

Radu Rizoiu a publicat primul volum de jurisprudenţă: Ipoteci mobiliare.. Acest volum este focalizat pe Preferinţa fiscului şi a fost publicat la Editura Universul Juridic în martie 2012.
Citește mai mult>

Radu Rizoiu, Lucian Poenaru şi Raluca Zatropa au publicat Dicţionarul de dreptul afacerilor român-englez, la Editura Monitorul Oficial în martie 2012.
Citește mai mult>

“Radu Rizoiu este un profesionist respectat în piaţa avocaturii din România. “Este o persoană extraordinară” spune un adversar” – IFLR1000

“Radu Rizoiu este considerat pe piaţă ca fiind un promiţător nou intrat în top”, Chambers Europe Banking & Finance, 2011.

Radu Rizoiu a fost inclus în cea de-a doua ediţie a “Best Lawyers in Romania”pentru domeniile Drept Bancar, Financiar şi Societar, 2012.

Să lucrăm împreună!