Despre noi
Îndelungata noastră experienţă ne-a învăţat că dreptul, în special domeniul afacerilor, nu este un scop în sine, ci o unealtă pentru a satisface nevoile clientului.
Suntem prieteni.
Facem ca lucrurile să meargă.
Credem că există o piață a serviciilor avocațiale oferite de avocați cu un solid fond academic și care pot găsi soluții imaginative pentru probleme complicate. Și nu este vorba numai de clienții sofisticați, ci de o paletă largă de clienți care se confruntă cu complexitatea lumii de astăzi.
Credem că exercițiul didactic este util nu numai pentru a înțelege mai bine fundamentele instituțiilor juridice, ci și pentru a putea explica mai clar anumite soluții legislative.
Credem că școala nu este numai o necesitate pentru a bifa un parcurs educațional, ci un laborator unde ideile novatoare se pot dezbate și prinde rădăcini.
Credem că mediul universitar trebuie să ofere mai mult și pentru mediul de afaceri, prin diseminarea rezultatelor cercetării.
Credem că dezbaterea de idei bazată pe gândirea critică este calea care ne poate scoate din criza identitară în care ne aflăm.
Pe baza acestor crezuri am încercat să construim o echipă cu un bagaj academic solid care să poată gândi în afara tiparelor. În aceste vremuri când inteligența artificială pretinde că poate automatiza toate procesele repetitive, credem că gândirea creativă poate rămâne singurul bastion al umanității noastre.

Referințe
Academia Română i-a acordat Av. prof. univ. dr. Radu Rizoiu Premiul „Simion Bărnuțiu” – Ştiinţe Juridice pentru monografia sa despre „Garanții civile”.
Citește mai mult>
Av. prof. univ. dr. Radu Rizoiu a participat joia trecută în calitate de speaker la cea de-a patra ediție a FORUMULUI NAȚIONAL DE DREPT BANCAR, cu tema „Impactul disruptiv al tehnologiilor emergente asupra sistemului bancar”.
Citește mai mult>
A apărut numărul 2/2022 al Revistei Române de Drept Privat – „Viitorul cercetării în dreptul privat” – iar Av. Mihaela Gherghe se regăsește printre coautori cu articolul intitulat „Finalitatea dispozițiilor finale sau impactul clauzelor boilerplate asupra contractului”.
Citește mai mult>
Lucian Poenaru a publicat la editura C.H. Beck monografia „Protecția dreptului de autor în dreptul penal”. Cartea tratează problema răspunderii penale pentru încălcarea dreptului de autor și conține, printre altele, analize referitoare la plagiat, piraterie, protecția bazelor de date și a programelor pentru calculator.
Citește mai mult>
Radu Rizoiu a publicat al doilea volum de jurisprudenţă: Ipoteci mobiliare. Acest volum este focalizat pe Caractere juridice ale ipotecilor mobiliare. Jurisprudenţă comentată cu trimiteri la noul Cod Civil şi a fost publicat la Editura Universul Juridic în iulie 2012.
Citește mai mult>
Radu Rizoiu a publicat primul volum de jurisprudenţă: Ipoteci mobiliare.. Acest volum este focalizat pe Preferinţa fiscului şi a fost publicat la Editura Universul Juridic în martie 2012.
Citește mai mult>
Radu Rizoiu, Lucian Poenaru şi Raluca Zatropa au publicat Dicţionarul de dreptul afacerilor român-englez, la Editura Monitorul Oficial în martie 2012.
Citește mai mult>
“Radu Rizoiu este un profesionist respectat în piaţa avocaturii din România. “Este o persoană extraordinară” spune un adversar” – IFLR1000
“Radu Rizoiu este considerat pe piaţă ca fiind un promiţător nou intrat în top”, Chambers Europe Banking & Finance, 2011.
Radu Rizoiu a fost inclus în cea de-a doua ediţie a “Best Lawyers in Romania”pentru domeniile Drept Bancar, Financiar şi Societar, 2012.