Știri

 

Scopul nostru este de a ajuta la găsirea celei mai bune structuri juridice pentru
tranzacţiile comerciale.

 

18 mai 2023

Raporturile (juridice) dintre persoane au comportat și ele schimbări, multe dintre ele grefate pe digitalizare.

Din acest motiv, vă așteptăm la ediția a III-a a Conferinței Gheorghe Beleiu, unde Mihaela va aborda tema ”Persoana juridică și digitalizarea comunicării acesteia cu persoanele fizice interesate”.

Citește mai mult >

17 mai 2023

Radu participă în calitate de speaker la ediția a III-a a Conferinței Gheorghe Beleiu, „Persoana și întreprinderea. Aspecte teoretice cu implicații și aplicații practice”.

Tema discursului său este “Amenda pe persoană fizică. Despre persoană și organele sale”.

Citește mai mult >

15 mai 2023

Lucian este moderatorul dezbaterii „Viclean pe Internet: Plagiatul”, care are loc astăzi, la 19:30.

Citește mai mult >

11 mai 2023

Ieșind (parțial) din domeniul juridic, Radu și-a adus contribuția prin articolul „Să mori rănit din dragoste de… libertate” în volumul „Libertatea culturii. Cultura libertății”.

Citește mai mult >

13 aprilie 2023

În volumul “In Honorem Brândușa Ștefănescu”, Radu a contribuit cu articolul “Vânzătorii de timp: Fundamentele filosofice ale executării ipotecilor”.

De asemenea, va participa și în calitate de speaker la lansarea volumului din data de 26.04.2023 în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București.

7 martie 2023

A apărut Revista Română de Drept Privat nr. 4/2022 în care Radu a contribuit prin articolul său „Rog și ofer seriozitate. Viciile de consimțământ în garantarea (executării) obligațiilor”.

Citește mai mult >

Februarie 2023

Rizoiu & Poenaru a asistat Affidea România, una dintre cele mai importante companii specializate in servicii de diagnostic imagistic, ambulatoriu și tratament, la achiziționarea clinicilor ExMed.

Citește mai mult> >

17 februarie 2023

În data de 17 februarie 2023 a avut loc Conferința națională „Procesul civil la începutul mileniului III” organizată de către Centrul de procedură civilă al Facultății de Drept a Universității din Bucuresti şi Universul Juridic. Scopul acesteia a fost reprezentat de comemorarea Profesorului Viorel Mihai Ciobanu și, totodată, de marcarea termenului de 10 ani de la intrarea în vigoare a Noului Cod de procedura civilă.

În cadrul evenimentului, Radu a participat atât în calitate de moderator, cât și în calitate de speaker.

În urma conferinței ce a adunat laolaltă peste 770 de participanți online și peste 180 în sălile Facultății de Drept a Universității din București, a fost lansat și un volum omagial dedicat memoriei profesorului Ciobanu, în care atât Radu, cât și Mihaela au contribuit cu articolele „Greu de ucis? Despre prescripția acțiunii (executorii) ipotecare”, respectiv „Interpretarea contractului în cadrul acțiunii în anularea hotărârii arbitrale”.

Citește mai mult> >

16 decembrie 2022

A ieșit de la tipar și lucrarea „Răspunderea în cazurile de malpraxis medical”, pentru care Lucian a contribuit cu articolul său „Malpraxis instituțional. Relevanța existenței infecțiilor nosocomiale din spațiile medicale închiriate în spitale”.

Citește mai mult> >

7 decembrie 2022

În această dimineață, Academia Română i-a acordat lui Radu Premiul „Simion Bărnuțiu“ – Ştiinţe Juridice pentru monografia sa despre „Garanții civile”.

Citește mai mult> >

25 noiembrie 2022

Radu a participat în calitate de speaker la cea de-a patra ediție a FORUMULUI NAȚIONAL DE DREPT BANCAR, cu tema „Impactul disruptiv al tehnologiilor emergente asupra sistemului bancar”.
Evenimentul și-a propus să evidențieze, cu ajutorul unor specialiști cu recunoaștere profesională certă, care sunt efectele digitalizării și ale automatizării asupra instituțiilor de credit în ansamblu, prefacerile de substanță din relația bancă-client, implicațiile de ordin juridic prevăzute și neprevăzute, dar și perspectivele pe termen scurt și mediu într-un domeniu extrem de dinamic și volatil.

Citește mai mult> >

17 noiembrie 2022

Săptămâna trecută a apărut numărul 2/2022 al Revistei Române de Drept Privat – „Viitorul cercetării în dreptul privat” – iar Mihaela se regăsește printre coautori cu articolul intitulat „Finalitatea dispozițiilor finale sau impactul clauzelor boilerplate asupra contractului”.

7 octombrie 2022

Seara trecută a avut loc și sărbătorirea oficială a celor 10 ani de activitate pe piața avocaturii de business împreună cu o parte dintre clienții noștri, persoane fără de care nu am fi putut ajunge în acest punct.
Așadar, le mulțumim tuturor celor care au putut onora invitația noastră, cât și celor care, deși nu au putut fi prezenți, ne-au fost și ne sunt alături pe parcursul a tot ceea ce a însemnat și va însemna Rizoiu & Poenaru.

Citește mai mult> >

1 septembrie 2022

Sărbătorim aniversarea de 10 ani de Rizoiu&Poenaru. Vă mulțumim că ne sunteți alături!

Citește mai mult >

17 ianuarie 2022

Rizoiu & Poenaru a asistat Mozaik Investments în tranzacția privind achiziția pachetului majoritar de acțiuni Timesafe SRL, compania care operează aplicația Pago în România.

Citește mai mult> >

22 Noiembrie 2016

Radu a participat la Conferinta „PUBLICITATE MOBILIARĂ. Important, urgent și accesibil” organizata de către Societatea de Științe Juridice și Corpul Operatorilor Arhivei de Granții Reale Mobiliare, la CCIR Business Center.

Prezentarea lui Radu a avut ca temă „Locul AEGRM după 16 ani de existență”.

Citește mai mult> >

19 Februarie 2016

Joi, 18 februarie, Radu a fost invitat la ZF Live la o discuție despre legislația în baza căreia se tranzacționează creditele neperformante ale băncilor.

În cadrul acestei discuții au fost menționate condițiile în care băncile pot să transfere creanțele rezultate din creditele neperformante către societăți din afara sistemului financiar-bancar.

Citește mai mult> >

11 Ianuarie 2016

Începând cu 1 ianuarie 2016,Ioana devine avocat Partener în cadrul Rizoiu & Asociații. Îi mulțumim și pe această cale Ioanei că este alături de echipa noastră prin calitățile ei personale și profesionale desăvârșite. Suntem convinși că împreună vom continua să fim un reper al avocaturii de calitate.

18 Noiembrie 2015

Radu participă la Conferința Națională ALB – Romania, Ediția a XI–a, cu titlul „Viitorul Serviciilor Financiare la Confluența Tehnologiilor Inteligente cu Creditarea Responsabilă” organizată de Asociația Societăților Financiare, joi, 19 noiembrie 2015, la Hotel Intercontinental Bucuresti.

În cadrul Sesiunii a III-a a conferinței, Radu va avea o prezentare cu tema „Dragoste cu năbădăi – Leasingul și Insolvența”.

10 Noiembrie 2015

Radu a participat la Colocviul cu tema „20 ans et le temps du droit” organizat în perioada 6 – 7 noiembrie 2015 de Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene, Facultatea de Drept a Universității din București și Universitatea Paris I Panthéon-Sorbonne.

Radu a avut o prezentare cu titlul „După 20 de ani: unificarea dreptului garanțiilor reale în România”, în cadrul căreia a vorbit despre procesul de reformare a dreptului român în ceea ce privește garanțiile reale, pe parcursul ultimilor 20 de ani.

Citește mai mult> >

10 noiembrie 2015

Radu a publicat la Editura Universul Juridic cartea „Contractul de ipoteca in noul Cod civil”. Cartea analizează principalele probleme ridicate de ipotecile convenționale (indiferent dacă sunt mobiliare sau imobiliare) și conține, printre altele, analize referitoare la condițiile de valabilitate ale contractului de ipotecă și definirea unui drept comun al ipotecilor.

Citește mai mult> >

21 septembrie 2015

Radu va participa la dezbaterea cu tema „Cesionarii: nomina odiosa”, organizată de juridice.ro, care va avea loc la CCIR Business Center, Amfiteatrul Albastru, luni, 21 septembrie 2015, ora 20:00.

Citește mai mult> >

9 septembrie 2015

Echipa de M&A de la Rizoiu & Asociații, coordonată de Lucian Poenaru, a asistat același operator privat de servicii medicale specializat în imagistică într-o nouă tranzacție de top: preluarea a 4 noi centre de diagnostic. Prin această tranzacție am ajutat clientul nostru să își extindă prezenţa pe piaţa locală, consolidându-și poziţia de lider pe piaţa serviciilor medicale de diagnostic imagistic şi medicină nucleară din România.

16 iulie 2015

Lucian Poenaru a publicat la editura C.H. Beck monografia „Protecția dreptului de autor în dreptul penal”. Cartea tratează problema răspunderii penale pentru încălcarea dreptului de autor și conține, printre altele, analize referitoare la plagiat, piraterie, protecția bazelor de date și a programelor pentru calculator.

Citește mai mult> >

9 iulie 2015

Echipa Rizoiu & Asociatii, coordonată de Lucian Poenaru și formată din avocați Mihaela Gherghe, Diana Savu și Andreea Mihai, a asistat un important centru privat de imagistică medicală la preluarea a trei centre medicale de profil din Oltenia. Echipa a acordat asistență juridică complexă cumpărătorului constând în structurarea tranzacției, analize due diligence ale societății țintă, redactarea și negocierea documentației pentru achiziție și formalitățile de finalizare a transferului.

27 mai 2015

Radu participa la Conferinta internaționala cu tema ʺProbleme juridice de actualitate in domeniul financiar bancarʺ, organizata de Asociatia Europeana pentru Drept Bancar si Financiar din Romania, Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir”, Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar Bancar si Editura Wolters Kluwer Romania, in perioada 27 – 30 mai 2015. Pe 28 mai, in cadrul celei de-a patra sesiuni a conferintei, Radu va sustine o prezentare cu tema „Totul sau nimic: despre valoarea ipotecii”.

27 mai 2015

In perioada 28-29 mai 2015, Consiliul Superior al Magistraturii si Norway Grants organizează conferinta privind aspecte de practică neunitară intervenite de la intrarea in vigoare a Noului Cod civil și Noului Cod de procedură civilă, in cadrul Proiectului Norwegian Financial Mechanism 2009-2014 “Consolidarea capacitatii sistemului judiciar din Romania de a face fata noilor provocări legislative si institutionale”. In cea de a doua zi a conferintei, Radu va avea o prezentare cu tema „Câte ipoteci (convenționale) reglementează noul Cod civil? Despre contractul de ipotecă”

9 martie 2015

Radu participă la dezbaterea „De parcă nimic nu s-ar fi întâmplat vreodată: restitutio in integrum”, organizată de juridice.ro, care va avea loc la Centrul de Afaceri CCIR, etajul 8, Sala Ninel Chiriacescu, luni, 9 martie 2015, ora 20:00.

Citește mai mult> >

23 aprilie 2015

Radu participă la colocviul cu tema “Creditori vs. debitori – perspectiva Hexgonului”, organizat de Facultatea de Drept a UBB Cluj-Napoca şi Asociaţia “Henri Capitant” pe 24 aprilie 2015, în cadrul căreia va prezenta comunicarea cu titlul: „Cauțiunea reală: când ipoteca nu urmează împrumutul”.

18 martie 2015

Radu a publicat articolul “Doamne, ferește-ne de Codul civil!” pe Juridice.ro.

Citește mai mult> >

17 martie 2015

Radu a publicat articolul “E pluribus unum: câte ipoteci reglementează Noul Cod civil?” pe noul site Universul Juridic.

Citește mai mult> >

3 octombrie 2013

Rizoiu & Asociații și Răzvan Dincă & Asociații au organizat conferința “Probleme juridice actuale în practica bancară” Într-un cadru care a prilejuit întâlnirea celor mai importanți reprezentanți ai pieței serviciilor bancare din România cu reprezentanți ai autorităților publice implicate în procesul de revizuire al actualei reglementări, joi, 3 octombrie, a avut loc la hotel Pullman, conferința “Probleme juridice actuale în practica bancară”, organizată de Rizoiu & Asociații și Răzvan Dincă & Asociații. Pe lângă reprezentanţii caselor de avocatură organizatoare, la conferință au luat cuvântul domnul Alexandru Păunescu, Director în Direcția Juridică a BNR, doamna Claudia Roșianu din cadrul Direcției de Elaborare Acte Normative din Ministerul Justiției, precum şi doamna Adriana Ahciarliu, Secretar General al Asociaţiei Societăţilor Financiare.

Citește mai mult> >

15 iunie 2013

In 14 si 15 iunie 2013, la Camera Notarilor Publici Brasov, va avea loc Conferinta cu tema “Noul Cod Civil si Noul Cod de procedura civila”, in cadrul careia Radu va sustine prelegerea privind “Caracterul executoriu al contractelor de garanție. Drept intertemporal”

14 iunie 2013

Radu tine o prelegere privind Conținutul contractului de ipotecă in Proiectului româno-elveţian „Asistenţă pentru consolidarea capacităţii instituţionale în domeniul formării judecătorilor şi procurorilor pentru aplicarea noilor legi”, desfasurat la Institutul National al Magistraturii

Citește mai mult> >

28 mai 2013

„Criza încrederii, slăbirea instituţiilor şi reducerea creditării” – opinie Radu Rizoiu în Ziarul Financiar.

Citește mai mult> >

8 Aprilie 2013

Radu a primit „Certificatul de contribuție” prezentat de The World Justice Project în semn de apreciere pentru contribuția sa la The World Justice Project: Rule of Law Index© 2012 – 2013 raport. WJP Rule of Law Index® este un instrument de evaluare care oferă o imagine cuprinzătoare a aderării la statul de drept. Indexul și concluziile sale au fost menționate în mass-media globale importante și au stimulat discuții și acțiuni cu privire la statul de drept în țări din întreaga lume ca dovezi a susținerii necesității de a avansa reformele statului de drept în astfel de țări. Radu este unul dintre experții care au contribuit la elaborarea raportului, care este un produs a cinci ani de dezvoltare intensivă, testare și verificare – inclusiv intervievarea membrilor publicului larg și a experților din 97 de țări.

1 martie 2013

Rizoiu & Asociatii a asistat AXN in procedurile legate de inceperea emiterii in Romania a unui nou post TV: AXN Spin.

Citește mai mult> >

12 Octombrie 2012

A fost publicat articolul „Facilitatea de credit în Noul Cod civil român”, care a fost scris în coautor de Andra Roxana Ilie și Radu Rizoiu în Revista Română de Drept Privat nr. 3/2012.

Citește mai mult> >

Să lucrăm împreună!